latinica  ћирилица
07/02/2020 |  08:02 ⇒ 08:13 | Autor: SRNA

Predstava "Komedija ometena u razvoju" oduševila publiku

Prva predstava Gradskog pozorišta "Semberija" - "Komedija ometena u razvoju", u režiji Dušana Tuzlančića, izvedena je na sceni bijeljinskog Centra za kulturu.
Predstava -
Predstava

Ova predstava ukazuje na dobre, a prije svega loše strane društva i vlasti, rađena je po tekstu Milivoja Mlađenovića, po motivima satiričnog romana Fransoa Rablea "Gargantua i Pantagruel".

Predstava je sinoć oduševila bijeljinsku publiku, koja je ovacijama u nekoliko navrata pozdavila glumačku ekipu Gradskog pozorišta "Semberija".

Sinoćnje izvođenje ove predstave za Bijeljinu je istorijski trenutak jer decenijama grad čeka da ponovo dobije svoje pozorište, a na zgradu će, prema najavama, čekati još neko vrijeme.

U ovoj predstavi su igrali Ivan Petrović, Vanja Krtolina, Nenad Blagojević, Mirna Јovanović, Mihailo Maksimović, Marija Novaković i Dušan Ranković, a za scenografiju bila je zadužena Erika Vujić, koja je autor scenografija za mnogobrojne predstave Narodnog pozorišta Sombor.

Na predstavi su radili i kostimogarf Biljana Grgur, autor muzike je Dušan Sekulić, lektor Saša Latinović, a šminku i frizure uradio je Gorislav Vidaković.

Sve karte za prvu predstavu veoma brzo su prodate, što, kako ocjenjuju u gradskom rukovodstvu, opravdava osnivanje ove ustanove kulture.

Za Pozorište "Semberija" iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno više od 130.000 KM.

Repriza predstave "Komedija ometena u razvoju" biće održana večeras na istoj sceni, sa početkom u 20.00 časova.