latinica  ћирилица
09/02/2020 |  13:37 ⇒ 15:21 | Autor: TANЈUG

Vulin odgovorio Podgorici: Tresla se gora, rodio se - štrumpf

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se "iz plime riječi i oseke dokaza" u odgovoru ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića vidi da nema ni najmanje sumnje da Srbija niti pokreće niti je pokretala nijednu aktivnost koja bi mogla da se tumači kao hibridna prijetnja prema Crnoj Gori.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

- Pročitali smo da je ime Srbije samo po sebi prijetnja, a prirodna vezanost Srba u Crnoj Gori za Srbiju razlog da se poziva na NATO povelju - saopštio je Vulin, reagujući na izjavu Boškovića da "svjedočimo nezapamćenoj, veoma intenzivnoj kampanji napada na Crnu Goru od strane Srbije sa svih nivoa - kao i da sa "NATO partnerima razgovaraju u kontinuitetu o svim izazovima kada je Crna Gora u pitanju".

Vulin je, u odgovoru crnogorskom ministru, istakao da osim imena Srbije nije bilo drugih bitnih razloga da se traži pomoć moćnih saveznika u odbrani Crne Gore.

- Tresla se gora, rodio se — štrumpf. I nadalje hibridi sjemenskog kukuruza ostaju jedina hibridna prijetnja koja u Crnu Goru stiže iz Srbije - rekao je Vulin.

Povezane vijesti:

Zvanična Podgorica objavila: Svjedočimo nezapamćenom, intenzivnom napadu Srbije