latinica  ћирилица
09/02/2020 |  19:21 ⇒ 21:56 | Autor: RTRS

Uhapšeno 14 lica u akciji kodnog naziva "Kavez" (FOTO)

U policijskoj akciji kodnog naziva "Kavez" uhapšeno je 14 lica osumnjičenih da su se bavili proizvodnjom i prometom droge, a zaplijenjeno je oružje, municija i novac.

To je epilog akcije razbijanja organizovane kriminalne narko-grupe, koju je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske započela još u avgustu prošle godine.

Zaplijenjeno oružje (Foto: RTRS)

Akcija, kojom je rukovodila Uprava za organizovani i teški kriminalitet, sprovodena je u saradnji sa policijskim upravama Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Јedinice žandarmerije.

Zapljena opijata (Foto: RTRS)

Pretreseno je više lokacija na području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja. Slobode je lišeno 14 lica, kojima je dokumentovano 15 krivičnih djela, u vezi sa proizvodnjom, prometom i omogućavanjem uživanja droga.

Zaplijenjeno oružje (Foto RTRS)

- Do sada je pronađeno oko 300 grama marihuane, 10 grama heroina, 24 mililitra tečnog metadona, četiri pištolja, oko 2.000 KM, oko 2.400 evra, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, veći broj drobilica za mrvnjenje marihuane, te više mobilnih telefona, SIM kartica i rokovnika - istakla je portparolka MUP-a Republike Srpske Danica Gnjatović.

Akcija Kavez (Foto: RTRS)

Prema nezvaničnim informacijama, većina uhapšenih od ranije je poznata policiji po teškim krivičnim djelima, a jedan od njih je odslužio i kaznu za teško ubistvo. Među uhapšenima je i bivši policijac, koji je, takođe, već bio u zatvoru. Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Povezane vijesti:

Poznata imena uhapšenih u akciji "Kavez"

Zaplijenjene razne vrste narkotika u akciji "Kavez" (FOTO/VIDEO)

Policija sprovodi akciju "Kavez", pretresi u četiri grada (FOTO)