latinica  ћирилица
09/02/2020 |  19:59 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Petar Čelik u Istočnom Sarajevu

Živa legenda bodi-bildinga sa prostora bivše Јugoslavije Petar Čelik posjetio je Istočno Sarajevo gdje je sa domaćinima razgovarao o mogućnosti aktiviranja tamošnjeg kluba koji bi radio po njegovim instrukcijama.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić najavio je da će Petar Čelik biti jedna od sportskih zvijezda koja će biti na otvaranjau nove sportske dvorane, što je planirano na jesen ove godine.

Iako na pragu osme decenije života Petar Čelik i dalje je čeličnog tijela, ali i volje da svoje znanje kako o bodi-bildingu, tako i o zdravoj ishrani i načinu životu prenese mladima u Istočnom Sarajevu i cijeloj Republici Srpskoj.

- Pokušavam da živim zdravo, zapravo vodim način života prema sloganu "živi zdravo i pobjedićeš" - izjavio je Čelik.

Prvi put prije dvije decenije Petar Čelik bio je u tada Srpskom Sarajevu kao glavni sudija na Kupu Republike Srpske u bodi bildingu. Impresioniran je time što je u kratkom periodu izgrađen potpuno novi grad sa svim sadržajima, uključujući i sportske.

- Ovdje mladež ima šansu, to se vidi. Grad koji je nastao za 20 godina, to je mjesto gdje mladi imaju perspektivu da ostanu, a ne da odlaze odavde - naglasio je Čelik.

Prisustvo Petra Čelika mogao bi biti zamajac ozbiljnijeg bavljenja bodi-bildingom u Istočnom Sarajevu.

- Kao što reče Petar, mi smo toliko narasli da siuguirno imamo potrebu za bodi bildingom, za zdravim načinom života koji on promoviše. Interesovanje postoji među muškom, ali i ženskom populacijom - izjavio je Ćosić.

Višestruki evropski i svjetski prvak u bodi bildingu i danas je aktivan. Svojevremeno, Čelik je odmjeravao mišiće i sa Arnoldom Švarcnegerom. Za Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku, osim ličnih poznanstava i ljubavi prema našem narodu, vezuje ga i porijeklo iz Mrkonjić Grada.