latinica  ћирилица
09/02/2020 |  21:01 ⇒ 21:02 | Autor: SRNA

Meteorolozi najavljuju olujni vjetar

Snažan i olujni vjetar sutra se očekuje u mnogim krajevima Hrvatske, ali i toplo vrijeme sa temperaturom vazduha koja će biti iznad prosjeka, najavili su hrvatski meteorolozi.

Vjetrovito će biti u Slavoniji, Baranji i Sremu, gdje bi krajem dana mogla pasti kiša. Duvaće umjeren i jak jugozapadni vjetar. Biće toplo, kao i centralnim krajevima, gdje će, takođe, duvati umjeren i jak vjetar, koji bi u višim predjelima mogao da ima i olujne udare.

Na sjevernom Јadranu i na planinama većinom će biti oblačno i vjetrovito. Povremeno će padati kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Promjenjivo oblačno, ponegdje sa kišom očekuje se u Dalmaciji, kao i na jugu. U svim krajevima biće toplo, prenose hrvatski mediji.

Vjetar će narednih dana oslabiti, ali će ponegdje u utorak još pasti malo kiše, a od srijede uz pad temperature vazduha mjestimično se očekuju susnježica i snijeg.

Snježnih padavina može biti i u nizinama, ali već u četvrtak se očekuje razvedravanje, a od petka novo naoblačenje s padavinama.