latinica  ћирилица
10/02/2020 |  09:39 ⇒ 16:23 | Autor: SRNA

Uhapšeni u akciji "Kavez" predati Tužilaštvu

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka petoro uhapšenih u akciji "Kavez" čiji je cilj bio razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prometom droge.

Njih će saslušati tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva nakon čega će odlučiti da li će zatražiti da im bude određen pritvor.

U policijskoj akciji "Kavez" uhapšeni su Savo Čolić, Dragan Narančić, Lora Glušica, Branimir Marsenić, Bojan Mudrinić, Goran Mirković, Radovan Stanković, Vinko Đurić, Vladimir Malić, Marija Bujak, Milorad Zurnić, Milenko Samardžić, Mladinko Malić i Marko Miljević.

RTRS nezvanično saznaje da se Savo Čolić tereti za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga. On je navodno nabavljao veće količine opojne droge heroina, marihuane i kokaina, nakon čega je istu drogu skladištio na području grada, a zatim organizovao mrežu.

Dragan Narančić se tereti da je kupovao od Save Čolića, pa onda prodovao lično i organizovao mrežu preprodovaca koji su prodavali krajnjim korisnicima.

Sumnjiči se takođe i Lora Glušica, djevojka od Narančica, koja je navodno nabavljala drogu od Čolića i Narančića i prodavala krajnjim korisnicima.

Radovan Stanković prodavao je marihuanu na području Banjaluke, a nabavljao je navodno od Vinka Đurića iz Doboja. 

Đurić je  skladištio i nabavljao marihuanu i spid u Doboju i prodavao krajnjim korisnicima između ostalog i Radovanu Stankoviću.

Akcija "Kavez" počela je juče ujutro, a pretreseno je više lokacija na području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja.

Policijski službenici zaplijenili su oko 300 grama marihuane, 10 grama heroina, 24 mililitra tečnog metadona, četiri pištolja, oko 2.000 KM, oko 2.400 evra, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, veći broj drobilica za mrvljenje marihuane, te više mobilnih telefona, SIM kartica i rokovnika.

Akciju su sproveli policijski službenici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa službenicima policijskih uprava Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Јedinice žandarmerije, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Povezane vijesti:

Uhapšeno 14 lica u akciji kodnog naziva "Kavez" (FOTO/VIDEO)