X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
10/02/2020 |  12:46 ⇒ 12:47 | Izvor: SRNA

Vaskršnja humanitarna aukcija slika u Istočnom Novom Sarajevu

U Istočnom Novom Sarajevu početkom aprila biće organizovana vaskršnja humanitarna aukcija slika sa koje će sav prihod biti usmjeren za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u Kosovskoj Mitrovici, namijenjenog za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com) -
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com)

Arlov kaže da je dogovor o organizovanju aukcije postignut na današnjem sastanku sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem i direktorom Kulturnog centra Mladenom Јankovićem.

On je podsjetio da će ovo biti četvrta humanitarna aukcija slika, nakon Banjaluke, Brčkog i Trebinja.

Arlov kaže da je cijena slike 500 KM, te da su na prethodne tri aukcije prodate 23 slike i obezbijeđeno 11.500 KM.

Prema njegovim riječima, za izgradnju Dnevnog centra potrebno je još oko 100.000 evra, a planirano je da bude izgrađen do 19. avgusta.

Arlov je naveo da je objekat pod krovom i da će do kraja februara početi druga faza izgradnje, ugradnja stolarije, instalacija, fasade i uređenje kompletnog objekta.

- Hvala svim slikarima, a njih je 35 iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, koji su poklonili svoje radove za ovaj humani projekat. Vjerujemo da će se uključiti i slikari iz Sarajevsko-romanijske regije - rekao je Arlov.

Od 1. januara traje akcija "Humanost je plemenita vrlina" za pomoć izgradnji Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju. Flajeri i poziv za ovu akciju mogu se naći u svim poslovnicama Nove banke u Republici Srpskoj.

Pomoć može biti uplaćena na žiro račune 55510000341964-45 i 555100000467404-85.