latinica  ћирилица
10/02/2020 |  13:51 ⇒ 13:54 | Autor: SRNA

Skoko: Nema povratka u poslaničku grupu SP

Šef Nezavisnog poslaničkog kluba Socijalističke partije Maksim Skoko izjavio je danas da Petar Đokić dok se nalazi na čelu SP-a i Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske ne može očekivati povratak članova tog kluba u Poslaničku grupu SP-a u parlamentu Srpske.
Maksim Skoko - Foto: RTRS
Maksim SkokoFoto: RTRS

- Poslanici Nezavisnog poslaničkog kluba potvrdili su danas da čvrsto ostaju privrženi ovom stavu - rekao je Skoko Srni.

Skoko nije želio da komentariše informaciju da narodni poslanik Risto Marić od danas više nije član Nezavisnog poslaničkog kluba SP-a i da svoje političko djelovanje nastavlja u okviru SP-a i te poslaničke grupe u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- Tu informaciju moći ću da komentarišem tek nakon kontakta sa Marićem - zaključio je Skoko.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Risto Marić potvrdio je ranije Srni da od danas više nije član Nezavisnog poslaničkog kluba Socijalističke partije i da svoje političko djelovanje nastavlja u okviru SP i Poslaničke grupe SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Pet poslanika SP-a koji su do sada djelovali u poslaničkom klubu SP-a formiralo je ranije Nezavisni klub SP-a. U sastavu ovog kluba su Maksim Skoko, Goran Selak, Andrea Dorić i Savo Vulić, a do danas i Risto Marić.

Predsjednik SP-a Petar Đokić je, osim Selaka i Skoke, iz SP-a isključio i predsjednika stranke za regiju Krajina Milenka Savanovića, a tu odluku potvrdio je i Glavni odbor SP-a. Takođe, Đokić je raspustio i banjalučki odbor SP-a.

Osnovni sud Banjaluka stavio je van snage ove odluke Đokića i Glavnog odbora SP-a.