latinica  ћирилица
10/02/2020 |  19:44 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

Prijedor: DNS i SDS za osnivanje opštine Kozarac?

Suzdržan stav DNS-a i dva odbornika SDS-a, prilikom glasanja da se inicijativa za osnivanje opštine Kozarac skine sa dnevnog reda posljednjeg zasjedanja prijedorske Skupštine, znači podršku ovoj inicijativi – tvrde u prijedorskom SNSD-u.

Smatraju da prijedorski DNS, svojim skupštinskim djelovanjem, podržava osnivanje opštine Kozarac, a osporava osnivanje opštine Omarska. U DNS su u bez komentara.

Inicijativa o osnivanju opštine Kozarac nije u skladu sa zakonom i zato nema podršku Kluba odbornika SNSD-a, kategoročan je šef Kluba Dalibor Pavlović. Licemjerno je, tvrdi Pavlović, djelovanje DNS-a u skupštinskim klupama, kada je riječ o inicijativama za osnivanje opština Kozarc i Omarska.

- Tada je klub odbornika DNS-a bio suzdržan oko skidanja tačke u vezi inicijative Omarska, a kada je u pitanju Kozarac takođe su isto uradili, što je, samim tim, bila podrška Kozarcu - kaže Pavlović.

U odborničkom Klubu DNS-a nisu željeli da komentarišu navode iz SNSD - a. O nezakonitostima inicijative za osnivanje opštine Kozarac treba da razmatraju organi na višem nivou, istakao je, u telefonskom razgovoru, Mensud Trnjanin iz SDA. Na konferenciji za novinare prijedorski socijaldemokrati osvrnuli su se na objave pojedinih medija da će Marko Pavić, na lokalnim izborima, biti kandidat za gradonačelnika Prijedora. U SNSD-u kažu ako je tako - Pavić je pogazio svaku svoju prethodnu riječ.

- To je poruka i mladim ljudima u DNS-u. Puna su usta mladih ljudi u DNS-u. Јedan poslušnik je skinut sa mjesta predsjednika GO, drugi poslušnik, koji je možda i veći poslušnik, je postavljen. Ponovo će mentori i tutori da rade svoj posao, samo preko drugog čovjeka - naveo je Saša Bursać, predsjednik Gradske organizacije SNSD Prijedor

U Gradskom odboru DNS – a bez komentara, dok komentar nije imao ni Marko Pavić. Na predstojećim lokalnim izborima Gradski odbor SNSD-a izlazi sa kandidatom za gradonačelnika jer, kako kažu, za vrijeme vladavine DNS-a Prijedor je postao grad nezavršenih projekata i nepredviđenih radova, koji crpe ogromna novčana sredstva.