latinica  ћирилица
10/02/2020 |  19:49 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Arie Livne: Možemo biti ponosni na UKC Republike Srpske

Sve što govorim, to i osjećam i mislim- čuvajte svoju zemlju, nemojte odlaziti jer nigdje nije ljepše nego u svojoj zemlji, pa i zdravstvena ustanova u kojoj se liječite nigdje nije bolja - poručio je Arie Livne tokom posjete ljekarima Univerzitetsko- kliničkog centra Republike Srpske.

Arie Livne pacijent je ove najveće zdravstvene ustanove tri godine.

- Dragi prijatelji vi intervjuišete sada čovjeka koji je interesantan prvenstveno iz jednog razloga, ima 100 godina - kaže kroz smijeh Livne.

Dolazim iz najmodernijih bolnica u svijetu,iz Јerusalima jer sam se uvjerio da su ljekari iz Univerzitetsko- kliničkog centra posebni, zahvalno govori Livne.

- Dok god budem živ doći ću iz Јerusalima ovdje na liječenje. Vjerujem u ove ljekare poznajem ih godinama.Ljudi će se smijati dolaziš iz Јerusalima u Banjaluku, ali ja volim to - dodao je Linve.

Velika mi je čast što sam ljekar i već tri godine glavni onkolog Arija Livnea, kaže doktorka Radmila Rašeta.

- Pacijent ima 99 godina, stota mu je tu, koristi hemoterapiju, zračen je i bolest je još u regresiji - kaže dr Rašeta, specijalista onkolog Klinike za onkologiju UKC Republike Srpske.

Onkološkom liječenju pristupa se multidisiplinarno sa najsavremenijom radioterapijom što pokazuje velike rezultate i kod starijih pacijenata.

Radijacioni onkolog iz Centra za radioterapiju Banjaluka Goran Marošević rekao je da se Livne liječio u Centru savremenom radioterapijom koja podrazumijeva liječenje pacijenata radioterapijskim tehnikama najnovijeg datuma, uz maksimalnu poštedu okolnog tkiva.

- Ovo nije samo zdravstvena ustanova ovo je i ponos stanovništva, poslovodstva i rukovodstva Republike Srpske.

U čemu je tajna dugovječnosti,Arije Livne kaže da je to samo sreća doživjeti te godine.

- Јa volim Banjaluku. Јa sad imam stotu godinu i da treba da odredim kao prije 30 godina gdje ću živjeti, ja bih izabrao Banjaluku - poručio je Linve.

Livne ističe da mu je jedina želja da doživi da mu se porodi kćerka.