latinica  ћирилица
11/02/2020 |  09:42 ⇒ 10:24 | Autor: SRNA

Sudija odlučuje o pritvoru za uhapšene zbog trgovine drogom (FOTO)

Petoro uhapšenih u akciji "Kavez", čiji je cilj bio razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prometom droge, dovedeno je danas u Okružni sud Banjaluka koji će odlučiti da li će im biti određen pritvor.
Akcija "Kavez" - Foto: SRNA
Akcija "Kavez"Foto: SRNA

Riječ je o Savi Čoliću /32/, Draganu Narančiću /27/, Lori Glušici /21/ i Radovanu Stankoviću /49/ iz Banjaluke, te Vinku Đuriću /32/ iz Doboja, koji su osumnjičeni za proizvodnju i promet droge na banjalučkom području.

Njih je prethodno saslušao tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Akcija "Kavez" (Foto: SRNA)

Uprava Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet dostavila je juče Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv 12 lica uhapšenih u akciji "Kavez", a sedam od njih pušteno je da se brane sa slobode.

Akcija "Kavez" izvedena je 9. februara, a policijski službenici su zaplijenili oko 300 grama marihuane, 10 grama heroina, 24 mililitra tečnog metadona, četiri pištolja, oko 2.000 KM, oko 2.400 evra, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, veći broj drobilica za mrvljenje marihuane, te više mobilnih telefona, SIM kartica i rokovnika.

Akcija "Kavez" (Foto: SRNA)

Akciju su sproveli policijski službenici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa službenicima policijskih uprava Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Јedinice žandarmerije, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.