latinica  ћирилица
11/02/2020 |  10:00 ⇒ 12:20 | Autor: RTRS

Klokić u Izraelu: U Srpskoj sve više turista

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić upoznao je danas u Tel Avivu ministra turizma Izraela Јariva Levina o turističkim potencijalima Republike Srpske, kao i mogućnostima i uslovima za ulaganje u sektor turizma.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji Republike Srpske i Izraela, s naglaskom na unapređenje te saradnje u oblasti turizma i nastavak promocije prirodnih potencijala Republike Srpske i Izraela, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Sastanak sa izraelskim ministrom turizma održan je u okviru posjete Klokića Izraelu i učešća na Međunarodnom mediteranskom sajmu turizma u Tel Avivu, na kome se predstavlja i Republika Srpska u organizaciji Turističke organizacije Srpske i Predstavništva Srpske u Izraelu.

Klokić je istakao da je u Srpskoj svake godine sve više turista, što je posljedica učešća na međunarodnim sjamovima turizma.

- Zadovoljstvo mi je što je Republika Srpska osmi put predstavljena na Međunarodnom mediteranskom sajmu turizma u Tel Avivu - rekao je Klokić.

On je zahvalio Predstavništvu Srpske u Izraelu i Turističkoj organizaciji Republike Srpske koji su organizovali učešće Srpske na ovom sajmu.

Klokić, koji prisustvuje Međunarodnom mediteranskom sajmu turizma u Tel Avivu, informisao je ministra turizma Izraela Јariva Levina o turističkim potencijalima Republike Srpske, kao i mogućnostima i uslovima za ulaganje u ovaj sektor.

Direktorka Turističke organizacije Republike Srpske Nada Јovanović rekla je da se TORS predstavlja na ovom prestižnom sajmu na kojem učestvuje više od 2.000 izlagača.

Јovanovićeva je rekla da su već postignuti određeni sporazumi sa turističkim agencijama.