latinica  ћирилица
11/02/2020 |  11:57 ⇒ 13:57 | Autor: RTS

Preporuka za privremenu obustavu rada vrtića i škola u Vojvodini

Pošto je intenzitet virusa gripa iznad epidemijskog praga, Pokrajinski sekrtetijat za zdravstvo preporučio je obustavu rada u školskim i predškolskim ustanovama.
Učionica - Foto: RTRS
UčionicaFoto: RTRS

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković rekao je za RTS da je vanredni raspust u školama i obustava rada u vrtićima za naredni period preporučena kako bi se smanjila stopa incedence virusa koja je veoma visoka u pet okruga u Vojvodini.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo o svemu je obavijestio Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, i na osnovu procjene epidemioloških službi Instituta za javno zdravlje Vojvodine, predložio mjeru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova.

- Zbog povećanog broja akutnih respiratornih infekcija ovu mejru smo predložili republičkom Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu prosvete - naveo je Gojković.  

Rekao je da očekuje pozitivan odgovor od ta dva ministarstva, dodajući da u tom slučaju đaci u Vojvodini o sljedećeg utorka neće ići u školu.

Gojković je istakao je da će sutra Institut za javno zdravlje "Batut" obaviti procjenu i za škole i vrtiće u centralnoj Srbiji o čemu će odluku donijeti ministar prosvete Mladen Šarčević.

Zimski raspust za đake u Vojvodini trajao je od, 23.12. 2019. do 14.1.2020. godine, dok su školarci u centralnoj Srbiji na raspustu do 18 februara.