latinica  ћирилица
11/02/2020 |  15:26 ⇒ 15:26 | Autor: SRNA

"I u Hrvatskoj su, kao danas u Crnoj Gori, zabranjivali srpsku uniformu"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin istakao je da mu je žao što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori i podsjetio da su i u Hrvatskoj zabranjivali srpskim kadetima da dođu u uniformama i odaju počast jasenovačkim žrtvama.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

- Sve što se desi u Hrvatskoj, pre ili kasnije desi se i u Crnoj Gori. Tako su i u Hrvatskoj zabranjivali našim kadetima da dođu u uniformama, da odaju poštu jasenovačkim žrtvama, evo tako smo dočekali da je i u Crnoj Gori srpska uniforma izgleda pretnja i da ne smije da se vidi - naglasio je Vulin.

On je dodao da nije siguran da neka druga vojska ne bi mogla da uđe u Crnu Goru u uniformama, da ne bi mogla da se pojavi ovde, ali izgleda, kada je srpska, onda je problem.

- I sve što je srpsko uvek je problem - istakao je ministar Vulin nakon današnje posete Rovcu kod Kolašina i zabrani ulaska srpske delegacije u Crnu Goru u uniformama.

Vulin je saopštio da je nadležno Ministarstvo Crne Gore nakon traženja dozvole srpskoj delegaciji reklo da je sve u redu i da će biti onako kako su tražili, ali da ih je kasnije nadležno ministarstvo ponovo kontaktiralo uz jednu izmjenu - "sve može, ali baš uniforma ne može".

- Na pitanje našeg ambasadora zašto, dali su odgovor da tako kaže Ministarstvo kulture. Evo, drago mi je da smo saznali za šta služi Ministarstvo kulture u Crnoj Gori - da zabranjuje srpsku uniformu. Saznali smo da je, izgleda, sve što je srpsko ovde problem - istakao je Vulin.

On je izrazio žaljenje što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori i što ne treba da bude u toj zemlji, prenose mediji.

- Od Hrvatske sam to i očekivao, ali nisam očekivao da tako nešto bude u Crnoj Gori. Ali sve što se desi u Hrvatskoj desi se na kraju i u Crnoj Gori. Žao mi je što crnogorska vlast nije bila malo originalnija, nego je morala da otima savjet od Hrvata - zaključio je ministar odbrane Srbije.