latinica  ћирилица
11/02/2020 |  16:15 ⇒ 16:17 | Autor: SRNA

"Potreban zajednički srpski kandidat za načelnika Srebrenice"

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da Srebrenica ima poseban značaj za Republiku Srpsku i da je ova stranka spremna da razgovara o mogućnosti da ponovo stranke iz Srpske predlože zajedničkog kandidata za načelnika ove opštine bez obzira na podjele među političkim blokovima na nivou Republike.
Mirko Šarović i Mladen Grujičić - Foto: SRNA
Mirko Šarović i Mladen GrujičićFoto: SRNA

Šarović je, nakon razgovora sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem, rekao Srni da su razgovarali o artikulisanju srpskih interesa s obzirom da je ovo izborna godina, te naglasio da je SDS otvoren za razgovore u vezi sa zajedničkim kandidatom za načelnika ove opštine.

On je podsjetio da je SDS na prošlim lokalnim izborima pružio podršku Grujičićevoj kandidaturi i da se to pokazalo opravdanim, jer su u ovoj opštini postignuti dobri rezultati u mnogim oblastima.

Grujičić je rekao da je Šarović na sastanku istakao da u Srebrenici, zbog njene specifičnosti, treba na izbore da se ide sa zajedničkim srpskim kandidatom za načelnika opštine, bez obzira na međustranačke konflikte na višem nivou.

- Srebrenica je izuzetno važna za Republiku Srpsku i srpski narod i vodićemo razgovore i vjerovatno ćemo sa zajedničkim kandidatom ići na sljedeće izbore, jer je i Šarović rekao da zbog značaja Srebrenice prihvata to opredjeljenje bez obzira na međustranačka previranja na republičkom nivou, koja ne smiju negativno uticati na lokalnu politiku u ovom mjestu - dodao je Grujičić.

On je istakao da je ocijenjeno da je potrebno da se pristupi ozbiljnim razgovorima da bi se sve političke partije iz Republike Srpske usaglasile i opredijelile za zajedničkog kandidata za načelnika ove opštine u interesu naroda i građana koji ovdje žive.