latinica  ћирилица
11/02/2020 |  19:05 | Autor: RTRS

Savršen teniser po Đokovićevoj mjeri (VIDEO)

Novak Đoković otkrio je za Јutjub kanal novog Dejvis Kupa koji element igre od igrača sa Tura bi birao u kreiranju savršenog tenisera.

Za Đokovića idealan igrač je onaj koji ima Nadalov forhend, Gofanov bekhend, servis Kirijosa, fizičku spremnost Monfisa, ali i njegov lični ritern.

Za forhend je, očekivano, izabrao Nadala, a to objasnio na sljedeći način:

- Јednostavno – to je Nadal. Nadalov forhend jedan je od najboljih svih vremena. U njegovom forhendu ima previše topspina, što čini lopticu težom, a problem je što forhend može da udara i ravno. Nije mu problem pozicija iz koje udara forhendom i to je udarac kojim pritiska protivnika, ali se takođe odlično brani i vraća u poen tim udarcem - rekao je Đoković, koji je velikog španskog rivala izabrao i u kategoriji "najbolji menatalitet".

Interesantno, on je za bekhend naveo Davida Gofana, dok je za talenat izabrao Feliksa Ože-Aljasima i Denisa Šapovalova.

Savršeni igrač po Novakom sudu ima servis kontroverznog Nika Kirijosa, a fizičku spremnost Francuza Gaela Monfisa.

- Kirijos ima fantastičan servis, prirodan servis i savršene pokrete. Servis mu je veoma brz i teško ga je pročitati, nezavisno od podloge na kojoj se igra - rekao je o Kirijosu, dok je izbor Monfisa pojasnio riječima:

- On uvijek može da trči, da proklizava, skače, veoma je jak i primer je perfektnog sportiste - naglasio je Đoković.

Zanimljiv dio razgovora i odgovor uslijedio je na pitanje o riternu:

- Mogu li da kažem "ja"? - upitao je kroz osmijeh Đoković koji je za igrača sa najboljim volejem izabrao Nikolasa Maua, dok najbolji rad nogu po njemu imaju Nadal, Ože-Aljasim, Gofan i on sam.

Izvor: krstarica.com