X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
12/02/2020 |  09:13 | Izvor: SRNA

Banjaluka: Sistematski pregledi budućih prvačića od 17. februara

Sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovnih škola u Banjaluci biće vršeni od 17. februara do 31. marta, rečeno je Srni u banjalučkom Domu zdravlja.
Pregledi - Foto: RTRS
PreglediFoto: RTRS

Sistematski pregledi će se obavljati u specijalističkim ambulantama iz pedijatrije na lokalitetu Poliklinike za svu djecu koja su evidentirana kod pedijatara u Domu zdravlja Banjaluka.

Pregledi će biti vršeni u dvije smjene od 7.30 do 19.30 časova, a djecu će pregledati pedijatri kod kojih su evidentirani po unaprijed isplaniranom rasporedu.

Iz Doma zdravlja navode da će roditelji biti obaviješteni telefonski o terminu pregleda. U slučaju da ne budu pozvani, pregled mogu zakazati na broj telefona 051 247 347.

Roditelji su u obavezi da na pregled ponesu medicinsku dokumentaciju djeteta i zdravstvenu knjižicu.

- Ukoliko u novoj zdravstvenoj knjižici nema evidencije o primljenim vakcinama potrebno je donijeti staru zdravstvenu knjižicu ili drugi dokument o obavljenoj vakcinaciji - naglašavaju iz banjalučkog Doma zdravlja.

Sve dodatne informacije o sistematskim pregledima roditelji budućih prvačića mogu dobiti na telefon 051 247 347.

Iz Doma zdravlja podsjećaju da su u toku sistematski stomatološki pregledi đaka za upis u prvi razred osnovnih škola u Banjaluci koji će trajati do kraja aprila.

Roditelji mogu da se jave u školske ambulante lično ili putem telefona kako bi zakazali termin pregleda.

Školske stomatološke ambulante nalaze se u osam osnovnih škola na području Banjaluke.