latinica  ћирилица
12/02/2020 |  15:09 ⇒ 20:27 | Autor: SRNA

Za most u Srpskim Toplicama 3,4 miliona KM (FOTO)

U banjalučkom naselju Srpske Toplice danas je ozvaničen početak izgradnje mosta preko rijeke Vrbas, za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 3.450.000 KM.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izrazila je zadovoljstvo značajnim investicionim projektima koji su realizovani ili je njihova realizacija u planu u Banjaluci.

- Vlada Republike Srpske u skladu sa svojim mogućnostima pomaže i podržava infrastrukturne projekte opština i gradova, a Banjaluka je pravi primjer preduzetne lokalne vlasti. Ne pamtim kada je za ovako kratko vrijeme realizovano ovoliko projekata - rekla je Golićeva.

Golićeva je napomenula da se u Banjaluci ne rade projekti samo u gradskom jezgru, nego i na periferiji, prigradskim naseljima i selima, kako bi građanima bio omogućen normalan život.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da ove aktivnosti stvaraju uslove za ostvarenje vizije četiri nova mosta u pet godina, uz novi zeleni most, most u naselju Česma, te most u naselju Dolac, čiji se početak izgradnje očekuje krajem ljeta.

- Ovim mostom ćemo napraviti još jednu tačku spajanja istočnog i zapadnog tranzita, te omogućiti rasterećenje i ubrzanje saobraćaja - rekao je Radojičić novinarima.

Radojičić je naveo i da će u ovom naselju biti oslobođen prostor kod banjskog kompleksa, koji će biti rekonstruisan, pa će cijeli ambijent dobiti novi izgled.

- Postojeći most, koji je do sada korišten za saobraćaj i veoma je lošeg profila, postaće ambijentalni pješački most za rekreaciju - najavio je Radojičić.

Izvođač radova u Srpskim Toplicama je konzorcijum preduzeća "Kozaraputevi" i "Prijedorputevi".

Direktor "Kozaraputeva" Dejan Gaković očekuje da će rok za završetak radova od 10 mjeseci biti ispoštovan, te da bi trebalo da budu završeni i ranije, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

- Izgradnja svakog mosta je specifična, te će najteže biti spojiti dvije obale, a to najviše zavisi od vrmena. Nadam se da neće biti puno kiše u početnoj fazi radova - rekao je Gaković.