X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
12/02/2020 |  18:08 ⇒ 19:37 | Izvor: SRNA

Kriminalistička obrada uhapšenih u akciji "Maglić"

U toku je kriminalistička obrada 12 privedenih u akciji "Maglić", rekao je Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, pod čijim nadzorom se sprovodi ova akcija prosecuiranja osumnjičenih za krivična djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.
Akcija "Maglić" - Foto: SRNA
Akcija "Maglić"Foto: SRNA

Vukanović je naveo da kriminalističku obradu sprovode pripadnici policijskih uprava na području Srpske u okviru svojih nadležnosti.

Prema njegovim riječima, lica za koja bude utvrđeno da ima dovoljno dokaza da su počinila ova krivična djela, će uz izvještaj biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

On je rekao novinarima da je akcija "Maglić" rezultirala pretresom na 28 lokacija širom Republike Srpske i privođenjem 12 lica, a oduzet je i veliki broj predmeta koji će poslužiti u dokumentovanju krivičnih djela.

Vukanović je dodao da su akciju, prema naredbi Osnovnog suda u Foči, tokom dana sproveli pripadnici Uprave kriminalističke policije Republike Srpske zajedno sa policijskim upravama na terenu.

Uhapšeni u današnjoj policijskoj akciji "Maglić" osumnjičeni su da su zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućavali nezakonite pogodnosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.