latinica  ћирилица
12/02/2020 |  19:37 ⇒ 13/02/2020 | 10:44 | Autor: RTRS

Akcija "Maglić" - obezbjeđivali nezakonite pogodnosti zatvorenicima

Dvanaest osoba uhapšeno je u policijskoj akciji "Maglić". Među njima i pomoćnik direktora Kazneno-popravnog zavoda Foča. U akciji, koja je počela jutros, pretreseno je 28 lokacija širom Srpske.

Nezvanično, među 12-oro uhapšenih je i pomoćnik direktora Kazneno popravnog zavoda Foča Sreten Matović. Uhapšeni su osumnjičeni da su počinili krivična djela - zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i nesavjestan rad u službi.

- Ova lica se terete da su u periodu 2010-2020 omogućili vršenje krivičnih djela razne nezakonite pogodnosti zatvorenicima u KPZ Foča - naglasila je Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Pretreseno je 28 lokacija na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja.

 - Prilikom pretresa koji su izvršeni na području KPZ Foča pronađena je određena dokumentacija koja dokazuje osnovanost ovih krivičnih djela, zatim veće količine novca oko 40 hiljada KM, oružje, municija, eksplozivna sredstva - dodala je Miljanovićeva.

Akciju su sproveli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske, uz asistenciju službenika policijskih uprava.

Povezane vijesti:

Kriminalistička obrada uhapšenih u akciji "Maglić"