latinica  ћирилица
13/02/2020 |  11:03 ⇒ 11:44 | Autor: SRNA

Izvještaj protiv Banjalučanina zbog proganjanja i neovlaštenog fotografisanja

Protiv lica čiji su inicijali B.S. iz Banjaluke biće podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela proganjanje, neovlašteno fotografisanje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvo BanjalukaFoto: RTRS

Policijski službenici banjalučke Policijske uprave lišili su slobode B.S. zbog osnova sumnje da je počinilo navedena krivična djela, a nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu.

Lice B.S, koje je uhapšeno u utorak, sumnjiči se da je od početka avgusta 2019. godine do 10. februara ove godine licu B.P. iz Banjaluke svakodnevno, putem mobilnog telefona i društvenih mreža, slao poruke kojima ju je ucjenjivao da će javno objaviti njene fotografije intimnog sadržaja, a sve kako bi ostvario kontakt sa oštećenom, koji ona nije željela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjeih poslova Republike Srpske.

- Takođe, B.S. je 20. januara ove godine u Banjaluci, na parking prostoru ispred zgrade gdje oštećena živi, oštetio njen putnički automobil čime joj je pričinio materialnu štetu u iznosu od 150 KM - dodaje se u saopštenju.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka juče je izvršen pretres stana i drugih prostorija, kao i putničkih automobila koje koristi B.S. i tom prilikom oduzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Riječ je o pet mobilnih telefona, pet SIM kartica, laptopu, dvije memorijske kartice, četiri DVD-a i eksterni punjač.

Srna saznaje da je riječ o istom licu kojem je krajem januara, nakon saslušanja, uručen prekršajni nalog jer je, predstavljajući se kao vozač ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, ugrozio i vrijeđao učesnike u saobraćaju.

Upravljajući putničkim vozilom u Banjaluci B.S. je ugrozilo tri vozila koja su se u tom trenutku kretala na putu, a nkon toga je izašao iz vozila, vrijeđao druge učesnike u saobraćaju, predstavio se kao službeni vozač ministra unutrašnjih poslova i rekao da se ministar nalazi u njegovom vozilu, zbog čega ga treba propustiti.