latinica  ћирилица
13/02/2020 |  12:33 ⇒ 12:55 | Autor: RTS

Bogdanović će dobiti najmanje 80 miliona dolara

Bogdan Bogdanović će na ljeto postati ograničen slobodan agent, ali po svemu sudeći neće napustiti Sakramento.

Bogdanović nije produžio ugovor jesenas kako bi na ljeto "testirao" tržište i dobio veći ugovor.

Prethodnih nedjelja se najavljivalo da bi Kingsi mogli da ga trejduju, bili su zainteresovani Los Anđeles Lejkersi, ali do trgovine nije došlo.

To što nije trejdovan, pokazuje namjeru Kingsa da na ljeto zadrže Bogdanovića, tvrdi novinar prestižnog magazina Forbs Šon Divejni.

Divejni vjeruje da je Bogdanović svojim igrama ove sezone izborio sebi ugovor približan onom koji je ljetos dobio Badi Hild (86 miliona dolara koji može da poraste do 104 miliona).

- Mislim da bi mogao da dobijem četvorogodišnji ugovor vrijedan 80.000.000 dolara - rekao je Divejniju jedan direktor unutar NBA lige,

- To je najmanje što može da dobijem. Ali mora da pronađe tim koji je spreman da mu ponudi veću sumu, a koji su Kingsi spremni da izjednače. Mnogo će ekipa razmišljati da ga dovede 2021.

Bogdanović ove sezone oscilira, posebno kada je šut sa distance u pitanju, ali prosječno bilježi 14,4 poena uz 3,2 skokova i 3,1 asistencija. Šutira 47,7 odsto iz igre i 39 odsto za tri poena.

Nametnuo se kao jedan od ključnih igrača Kingsa, za mnogo je drugi najvažniji poslije plejmejkera Dierona Foksa, prije svega što osim šuta donosi ekipi i organizaciju napada.

Koliko ga cijene u Sakramento pokazao je i potez trenera Luka Voltona koji ga je krajem januara prekomandovao u startnog šutera ekipe.

Nakon ove rotacije Kingsi su dobili šest od osam utakmica i postali peti najefikasniji tim lige sa 115,7 poena na 100 posjeda. Na sve to, Kingsi igraju i mnogo bolju odbranu sa Bogdanovićem na parketu.