latinica  ћирилица
13/02/2020 |  14:26 ⇒ 14:26 | Autor: SRNA

Tužilaštvu će biti predato 11 uhapšenih

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona uhapsili su 11 lica na području Živinica zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je učestvovala u udruživanju radi zloupotrebe položaja i ovlaštenja, pranja novca, davanje dara, neovlaštenog držanja oružja i municije i nedozvoljenog bavljenja određenim zanimanjem.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Uhapšena su lica čiji su inicijali V.A. /48/, F.B. /50/, B.DŽ. /55/, B.E. /44/, Š.R. /64/, V.K. /19/, Š.D. /44/, M.F. /53/, S.B. /58/, D.F. /52/ i DŽ.A. /46/, saopšteno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa pronađeni su veća količina novca, više mobilnih telefona, fiskalne kase, nalazi za plaćanje, automatska puška, lovačka puška, tri pištolja, veća količina municije i četiri putnička motorna vozila, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Navedena lica su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, a danas će uz izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona su, postupajući prema naredbi Opštinskog suda Živinice i nalogu tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva, pretrese i hapšenja izvršili juče, nakon višemjesečnih planskih istražnih mjera i radnji.