latinica  ћирилица
13/02/2020 |  17:47 ⇒ 14/02/2020 | 09:08 | Autor: RTRS

Banjaluka: Počela gradnja pristupnog puta u Ulici despota Stefana Lazarevića (FOTO)

U Ulici despota Stefana Lazarevića, danas je počela izgradnja pristupne saobraćajnice za više stambenih zgrada, u nastojanju da se riješi višegodišnji problem sa nedostajućom komunalnom infrastrukturom. Zbog bankrota investitora, koji je sagradio ovo naselje, koje administrativno pripada Lazarevu, mještani nisu imali ni pristupni put ni kanalizaciju.

Prošle godine, sredstvima iz gradskog budžeta izgrađena im je kanalizacija, a danas je i zvanično počela izgradnja pristupnog puta, parkinga i javne rasvjete, vrijedna oko 245.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao gradilište, ukazao je da su stanari ovih zgrada, ne svojom krivicom, bili u velikim problemima – bez kanalizacije, pristupnog puta pa čak i potrebnih dozvola.

Želimo da ovde, bez obzirana sve poteškoće, riješimo probleme stanara ovih zgrada i poboljšamo uslove života u ovom naselju – zaključio je Radojičić. 

On je ukazao da je Gradska uprava, u prethodne dvije godine, izgradila najveći dio potrebne kanalizacije za ovo naselje, te da se, opremanje komunalnom infrastrukturom nastavlja izgradnjom pristupnog puta. Pored puta, biće izgrađena i 42 parking mjesta, pripadajuća oborinska kanalizacija, kao i javna rasvjeta.

Koviljko Katić, jedan od stanara, zahvalio je gradskoj administraciji na pomoći u rješavanju problema ovog naselja.

Zbog propasti investitora, koji nije obezbijedio potrebnu infrastrukturu, uslovi za život bili su jako teški, jer nismo imali priključenu vodu i struju a, umjesto kanalizacije, koristili smo septičke jame koje smo morali često da čistimo – rekao je Katić.