latinica  ћирилица
14/02/2020 |  09:37 ⇒ 13:02 | Autor: RTRS

Stabilna Srbija najsnažniji oslonac Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije sa željom da Srbija nastavi putem razvoja i prosperiteta.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Zadovoljstvo mi je da povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije, Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, u svoje i u ime građana Republike Srpske, uputim najsrdačnije čestitke, sa željom da Srbija nastavi putem razvoja, prosperiteta, te jačanja svog regionalnog i međunarodnog položaja - istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske izrazila je uvjerenje da će ekonomski razvijena i politički stabilna Srbija ostati najsnažiji oslonac Republike Srpske, te da će i ubuduće njegovati svoje institucionalne veze i bratske odnose na dobrobit svih građana, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

- Ponosni smo na Srbiju koja pamti svoju slavnu prošlost, hrabro koračajući u budućnost i gradeći moderno društvo na temeljima demokratskih tekovina savremenog svijeta, kao i bogate slobodarske tradicije srpskog naroda - navela je predsjednica Republike Srpske u čestitki.

Srbija obilježava 216 godina od početka Prvog srpskog ustanka i donošenja Sretenjskog ustava kojim je stvorena prva moderna i demokratska država na prostorima Balkana. 

Povezane vijesti:

Višković: Želim Srbiji da sigurno nastavi da se kreće putem napretka

Dodik: Srbija da nastavi da jača političku i ekonomsku stabilnost

Čubrilović: Želimo da Srbija ostane predvodnik zapadnog Balkana