latinica  ћирилица
14/02/2020 |  10:56 ⇒ 13:45 | Autor: RTRS

Nemjerljiva uloga i značaj koji su borci dali za Srpsku

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka, uputila je danas čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, svim borcima Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka. Za sve nas Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske je dan kada se sa najvećim poštovanjem i uvažavanjem sjećamo onih koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo - istakla je Cvijanovićeva.

Navela je da su uloga i značaj koji su borci dali u stvaranju i očuvanju Republike Srpske su nemjerljivi.

- Obavezuju nas da čuvamo i jačamo Republiku Srpsku, a porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima pružimo svu moguću pomoć i podršku. Trajno opredjeljenje institucija Republike Srpske ostaje da, u saradnji sa svim organizacijama proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, nastave da rade na poboljšanju njihovog položaja u društvu - navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.