latinica  ћирилица
14/02/2020 |  12:00 ⇒ 13:05 | Autor: RTRS

Zalužani: Novo ruho za stari društveni dom (FOTO)

Društveni dom u Zalužanima uskoro će biti "utopljen", u okviru projekta oživljavanja društvenih sadržaja u prigradskim naseljima i selima. Nakon više prigradskih naselja, na red je došao i stari društveni dom u Zalužanima, u kojem djeluju brojna udruženja, među njima i lokalno kulturno umjetničko društvo.

Gradonačenik Banjaluke Igor Radojičić precizirao je da će na ovom objektu biti zamijenjena kompletna stolarija, te da će, djelimično, biti obnovljena i unutrašnjnost objekta. Za ove radove, prema njegovim riječima, biće izdvojeno 45.000 KM, a radovi bi trebalo da budu završeni u roku od dva mjeseca.

Cilj ovog projekta je da se stvore bolje uslovi za rad brojnih udruženja koja ovdje djeluju, te da se, između ostalog, uštedi i energija jer je sadašnji objekat energetski neefikasan - rekao je Radojičić.

U okviru ovog projekta, do sada je već obnovljeno ili izgrađeno više društvenih domova u prigradskim naseljima i selima.

 

Izgrađeni su, tako, novi društveni domovi u Ljubačevu i Krminama, Krčmarice su u izgradnji, a obnovljeni su društveni objekti u Mišinom hanu, Verićima i Debeljacima. Ovaj projekat će biti nastavljen i u ovoj godini, obnovom više društvenih domova u naseljima u blizini grada.

Radivoje Šušnjar, predsjednik Savjeta MZ Zalužani, izrazio je zadovoljstvo zbog obnove društvenog doma, ističući da se u ovom prostoru održavaju brojni događaji od značaja za mještane.

Drakulić: Dva kilometra nove kanalizacije

Radojičić je najavio da će u Drakuliću ove godine više ulica dobiti kanalizaciju, u okviru projekta „Voda II“. Prema njegovim riječima, kanalizacija će biti izgrađena u dijelovima ulica Goluba Babića i Mike Alasa.

Pored toga, nadam se da ćemo uspjeti da kanalizaciju uradimo u dijelovima Ulice Mlađe Ćusića. Za očekivati je da bi tender za ove poslove trebao biti okončan za mjesec dana i da će izvođač nakon toga moći da uđe u radove, koji će, sveukupno, zahvatiti oko dva kilometra nove kanalizacione mreže u ovom naselju - rekao je Radojičić.