latinica  ћирилица
14/02/2020 |  12:22 ⇒ 13:02 | Autor: SRNA

Višković: Trajna obaveza Vlade da zaštiti prava boračkih kategorija

Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas povodom obilježavanja Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i Prvog srpskog ustanka da Vlada Srpske i institucije imaju trajnu obavezu da predano rade na zaštiti prava i unapređenju položaja i materijalnog standarda porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih bor
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je u čestitki predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim borcima i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske poručio da hrabrost i požrtvovanje koju su pokazali pripadnici Vojske Republike Srpske boreći se za slobodu u kojoj danas živimo, obavezuju Vladu da čuva i gradi Republiku Srpsku.

- Danas, kada obilježavamo početak borbe srpskog naroda za oslobođenje u Prvom srpskom ustanku, s ponosom se sjećamo istorijskog puta Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu i sa zahvalnošću i poštovanjem čuvamo uspomenu na sve stradale borce - navodi se u čestitki premijera Viškovića.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine bio je angažovan 215.671 pripadnika Vojske Republike Srpske, a njih 23.184 položila su živote za Srpsku.