latinica  ћирилица
14/02/2020 |  15:37 | Autor: SRNA

Si čestitao Vučiću i srpskom narodu Dan državnosti

Predsjednik Kine Si Đinping čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i prijateljskom srpskom narodu Dan državnosti - Sretenje uz želje za prosperitet države i sreću i blagostanje naroda.

Si je konstatovao da Srbija, rukovođena predsjednikom Vučićem neprekidno napreduje, a da se, uz zajedničke napore obje strane, kinesko-srpski odnosi nalaze u punom procvatu.

- Sa zadovoljstvom konstatujem da su važni projekti o kojima smo se zajedno dogovorili već postigli pozitivan napredak. Međusobno političko povjerenje se učvršćuje, međusobno se čvrsto podržavamo oko vitalnih interesa i važnih pitanja - naveo je Si Đinping u čestitki.

On je poručio da je to što je predsjednik Vučić nedavno izrazio saosjećanje i podršku borbi Kine sa virusom korona novog tipa još jednom pokazalo čelično prijateljstvo zajedničke sudbine dvije zemlje, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

- Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da zajedno sa Vama, uz vođstvo zajedničke izgradnje inicijative "Pojas i put" i saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, podignem sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo - rekao je Si.

On je naglasio da očekuje da se sa predsjednikom Srbije ponovo sretne u aprilu ove godine, kako bi zajedno diskutovali o razvoju kinesko-srpskih odnosa i saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

- Želim vašoj zemlji puno prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje - poručio je predsjednik Kine.

Srbija danas obilježava 216 godina od početka Prvog srpskog ustanka i donošenja Sretenjskog ustava kojim je stvorena prva moderna i demokratska država na prostorima Balkana.