X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
14/02/2020 |  15:48 ⇒ 25/02/2020 | 12:05 | Izvor: SRNA

Brnabić: Pomoć kineskom narodu u medicinskim i tehničkim sredstvima

Vlada Srbije je, kao izraz solidarnosti i saosjećanja sa kineskim narodom zbog virusa korona, donijela odluku o upućivanju pomoći Kini u vidu medicinskih i tehničkih sredstava vrijednosti 15 miliona dinara /oko 127.000 evra/, rekla je srpska premijerka Ana Brnabić.
Ana Brnabić -
Ana Brnabić

Brnabićeva je u razgovoru sa ambasadorom Kine u Beogradu Čen Bo izrazila saučešće porodicama premunilih od posljedica virusa korona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je ujedno izrazila divljenje načinom na koji se kinesko rukovodstvo i narod bore protiv epidemije virusa korona i dodala da je uvjerena da će se Kina uspješno izboriti sa teškom situacijom u kojoj se našla.

Čen je rekla da je odluka o upućivanju pomoći najbolji dokaz čeličnog prijateljstva dvije države i dodala da veoma cijeni potez Srbije, uz ocjenu da je solidarnost u teškim situacijama najvažnija.

Ona je prenijela Brnabićevoj čestitke kineskog premijera Li Kećijanga povodom Dana državnosti Srbije, a Brnabićeva je zahvalila, potvrđujući strateško opredjeljenje Srbije da nastavi unapređivati odnose sa Kinom.