latinica  ћирилица
14/02/2020 |  19:56 | Autor: SRNA

Pale: Održana manifestacija "Srpčad Srbiji"

U Kulturnom centru Pale večeras je održana manifestacija "Srpčad Srbiji" povodom Dana državnosti Srbije.
Manifestacija "Srpčad Srbiji" u Palama - Foto: SRNA
Manifestacija "Srpčad Srbiji" u PalamaFoto: SRNA

U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su učenici Osnovne škole "Pale", kao i osnovci iz Mladenovca i Kulturno-umuetničko društvo iz Kosjerića.

Direktor Osnovne škole "Pale" Aleksandar Rajić rekao je novinarima da se ova manifestacija održava treći put povodom Dana državnosti Srbije, kao najznačajnijeg datuma u novijoj srpskoj istoriji.

- Manifestacija je rezultat rada naših nastavnika i djece - naveo je Rajić i dodao da je dogovorena posjeta osnovaca ove paljanske škole Osnovnoj školi "Bora Lazić" Vlaška kod Mladenovca.

Direktor Osnovne škole "Bora Lazić" Vlaška kod Mladenovca Violeta Ninković kaže da tri godine sarađuju sa paljanskom školom, te da im je drago što su na Palama i zajedno obilježavaju Dan državnosti Srbije.

- Na ovaj način održavamo srpsku tradiciju i kulturu - istakla je Ninkovićeva i dodala da su djeca zadovoljna, te da je na Pale doputovalo 19 učenika i četiri nastavnika iz ove škole u Srbiji.

Umjetnički rukovodilac KUD-a "Maksim Marković" iz Kosjerića Milovan Golubović
rekao je da je na Pale došlo 30 djece, da su se predstavili igrama iz zapadne Srbije i igrama iz okoline Bele Palanke, te da su prvi put na Palama.

Organizatori manifestacije su Osnovna škola "Pale" i SPKD "Prosvjeta", u saradnji sa Osnovnom školom "Bora Lazić" Vlaška iz Mladenovca, Kulturno-umjetničkim društvom "Maksim Marković" iz Kosjerića i Osnovnom muzičkom školom, područno odjeljenje Pale.