latinica  ћирилица
15/02/2020 |  12:12 ⇒ 25/02/2020 | 11:55 | Autor: B92

Prvi smrtni slučaj od virusa korone u Evropi

Kineski turista, koji je iz provincije Hubej stigao u Pariz, preminuo je nakon što je nekoliko dana bio u kritičnom stanju.
Bolnica - Foto: AP
BolnicaFoto: AP

- Kineski turista, koji je došao iz provincije Hubej, stigao je u Francusku 16. januara. On je hospitalizovan i izolovan do 25. januara. Njegovo stanje se ubrzano pogoršalo i bio je u kritičnom stanju nekoliko dana, što je dovelo do toga da bude prebačen na intezivnu njegu - izjavila je francuska ministarka zdravlja Agnes Buzin.

Ona je dodala da njegova kćerka, koja je takođe zaražena ovim virusom i smještena u istoj bolnici, više nije u životnoj opasnosti i da bi uskoro trebalo da bude puštena, prenosi Sputnjik Internešnel.

Do sada je u Kini od koronavirusa do sada umrlo 1.523 ljudi, a zaražene su 66.492 osoba, a više od 25.600 medicinskih radnika, iz ostalih kineskih regija, je poslato u Hubej.

Svim građanima koji se sa praznika ili odmora vraćaju u Peking naloženo je da ostanu u karantinu - ili kod kuće ili da se podvrgnu 14-dnevnom kolektivnom posmatranju. U protivnom će biti sankcionisani.