X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
15/02/2020 |  13:14 ⇒ 13:49 | Izvor: SRNA

Bijeljina: Koalicioni sporazum SNSD-a i Demosa uoči lokalnih izbora

Gradski odbori SNSD i DEMOS-a u Bijeljini potpisali su danas koalicioni sporazum na lokalnom nivou koji uključuje i podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika na izborima u oktobru.
Predstavnici GO SNSD i Demosa u Bijeljini - Foto: SRNA
Predstavnici GO SNSD i Demosa u BijeljiniFoto: SRNA

- Osnovni politički interes nam je da dođemo do svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine sa kojim ćemo pobijediti na predstojećim lokalnim izborima - rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić.

On je dodao da ima razgovora i sa drugim političkim subjektima i da će ih biti, te ocijenio da zabrana SDS-a donesena juče na sjednici Predsjedništva ove stranke neće uticati na razgovore na lokalnom nivou.

- Mirko Šarović nema autoritet kao predsjednik SDS-a i ne može uticati tim procesima na lokalnom nivou - ocijenio je Ćorić.

Prema njegovim riječima, zabrana SDS-a neće spriječiti nastavak razgovora SNSD u Bijeljini i sa predstavnicima ove stranke, kao i drugih političkih partija.

Ćorić je istakao da SNSD ima korektnu saradnju sa DEMOS-om koja se odvija kroz republički nivo vlasti i da na lokalnom nivou nikada nije bilo nesporazuma o usaglašenom političkom djelovanju.

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Bijeljini Milan Dakić ocijenio je da je njihov koalicioni sporazum prirodan jer je DEMOS i na republičkom nivou u koaliciji sa SNSD.

- Mislimo da tako treba da bude i na lokalnom nivou - rekao je on.

Dakić je dodao da je ova stranka u Bijeljini naslijedila koalicije na lokalnom nivou i da su trenutno dio vlasti u gradu.

- To ništa ne mora da znači, život i politika idu dalje i mi kao politička partija treba da budemo svjesni najboljeg interesa građana Bijeljine - ocijenio je Dakić.

On je rekao da DEMOS u Bijeljini neće imati svog kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima i da će podržati koaliciju koju okuplja SNSD.

Sporazum je potpisan u sjedištu Gradskog odbora SNSD-a i ovo je drugi sporazum o zajedničkom djelovanju na lokalnim izborima, jer je nedavno bijeljinski SNSD sklopio koalicioni sporazum i sa SP-om.