X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
15/02/2020 |  15:12 ⇒ 19:47 | Izvor: SRNA

Cvijanović: Srpska će zadržati svoja ustavna ovlašćenja (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je danas uvjerenje da će Srpska, preko svojih institucija, političkim putem uspjeti da zadrži svoje ustavne nadležnosti.
Cvijanović i Dodik - Foto: SRNA
Cvijanović i DodikFoto: SRNA

- Republika Srpska želi da zadrži svoje ustavne nadležnosti...i to je moja poruka građanima Srpske. Uspjećemo u tome, sigurna sam, preko naših institucija i njihove snage - rekla je Cvijanovićeva u Beogradu.

Ona je u zajedničkom obraćanju novinarima sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom istakla da će Srpska očuvati svoje ustavne nadležnosti pozivanjem na ono što su njene vrijednosti i njena prava i da će Srpska biti odbranjena.

Cvijanovićeva je precizirala da će Republika Srpska to raditi političkim metodama i sredstvima.

- Imamo na raspolaganju mnogo političkih sredstava, neka nismo ni iskoristili. Prema tome, Republika Srpska će ostati neupitna - naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla i da će odluke sudova /na nivou BiH/ koje su politički donesene i motivisane biti tretirane na adekvatan način.

- Namjera je da preko našeg zasjedanja u Narodnoj skupštini pokažemo kakve su devijacije pravljene u okviru BiH pod plaštom demokratizacije i pravljenja neke funkcionalne države, koja je došla skoro pa na kraj puta - rekla je predsjednica Srpske.

Prema njenim riječima, kada se pogleda unazad vidi se da je sve ono što je rađeno pod plaštom priče o funkcionalnosti dovelo do toga da je ova zemlja sada još veći eksperiment nego što je bila ranije.

Cvijanovićeva je ocijenila i da je zbog toga BiH u predkolapsnom stanju.

Ona je napomenula da je tako ne zato što je to htjela Republika Srpska ili bilo koji političar iz Srpske, nego zato što su na tome predano radili i bošnjačka politika i rukom pod ruku sa mnogim strancima.

- Vjerujem da će Republika Srpska, jaka i stabilna, takva i ostati - uvijek sam govorila da je važno da očuvamo naše institucije i ovo vrijeme pokazuje koliko je bilo važno da čuvamo naše institucije - rekla je ona.

Povezane vijesti:

Dodik: BiH neuspješan i propao eksperiment

Dodik: Narod u Srpskoj na referendumu da odluči o statusu

Sastanak predstavnika Srba iz regiona: Bićemo uvijek uz svoj narod