X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
15/02/2020 |  15:44 ⇒ 16:41 | Izvor: klix.ba

Huligani u Mostaru bakljama i bocama gađali članove antifašističkih udruženja (VIDEO)

Manja grupa huligana danas je u Mostaru bakljama, kamenicama i bocama gađala veliku grupu antifašista koji su se okupili na Partizanskom groblju.
Mostar: Huligani bacali i gađali članove antifašističkih udruženja - Foto: klix.ba
Mostar: Huligani bacali i gađali članove antifašističkih udruženjaFoto: klix.ba

Prilikom izlaska sa Partizanskog groblja blizu 2.000 članova antifašističkih udruženja iz BiH i regije došlo je do nemilih scena kada su sa suprotne strane ulice poletjele staklene boce, kamenice i baklje.

Brzom intervencijom specijalne policije huligani su rastjerani i situacija se smirila, a članovi udruženja i dalje stoje ispred autobusa na ulici, prenosi portal Kliks.

Huligani su prije napada skandirali razne parole, a oštećeno je nekoliko autobusa kojim su stigli članovi antifašističkih udruženja.

Antifašiste su i danas na ulazu u Partizansko groblje dočekali grafiti sa fašističkim i ustaškim simbolima.

Inače danas se oko 2.000 članova antifašističkih udruženja iz BiH i regije okupilo se u Mostaru na centralnoj svečanosti manifestacije Dani antifašizma u Mostaru.

Iako je bilo planirano da povorka sa učesnicima manifestacije propješači dionicu od Musale do Partizanskog groblja, policija je odlučila da se oni na mjesto održavanja centralnog programa prebace autobusima.

Sekretar pokreta Јugoslovenski centar Tito Beograd Boris Petković kazao je kako je danas na ovim prostorima više fašizma nego što ga je bilo u vrijeme Drugog svjetskog rata.