latinica  ћирилица
16/02/2020 |  14:49 ⇒ 17/02/2020 | 08:00 | Autor: TANЈUG

Šojgu sutra u Beogradu

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu boraviće sutra u posjeti Srbiji gdje će razgovarati sa srpskim kolegom Aleksandrom Vulinom.
Sergej Šojgu (Foto: Sputnik/Alexei Druzhinin) -
Sergej Šojgu (Foto: Sputnik/Alexei Druzhinin)

On će položiti kapsulu u spomen ploču Večne vatre na Groblju oslobodilaca Beograda, najavljeno je u Moskvi i Beogradu.Ruski ministar će biti svečano dočekan ispred Palate Srbije, a potom će mu u Domu Garde, u Topčideru, biti uručen počasni doktorat Univerziteta odbrane.

Zatim će, sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom, Šojgu položiti vijence na spomenike Oslobodiocima Beograda i Crvenoarmejcu, i "kapsulu" u spomen-ploču "Večne vatre" na Novom groblju u Beogradu.

Načelinica ruske Agencije za dijasporu Roskomsotrudnmičestva Eleonora Mitrofanova rekla je da će zajedno sa ministrom Šojguom prisustvovati ceremoniji početka izgradnje Večne vatre u spomen borcima Drugog svjetskog rata i polaganju kaspule sa Piskarjovdkog groblja u Sankt Peterburgu.

Šojgu i Vun će poslije sastanka zajedno posjetiti izložbu "Odbrana 78" u Muzeju Grada Beograda.

Ministarstvo odbrane Srbije je u najavi istaklo da je Srbija prva zemlja u koju Šojgu dolazi u zvaničnu posjetu od kada je ponovo imenovan za ministra, dok se u Moskvi najavljuje da će njegova posjeta biti "veoma sadržajna".