latinica  ћирилица
17/02/2020 |  13:09 ⇒ 13:11 | Autor: SRNA

Otkriveni falsifikovani dokumenti Albanije i Turske

Službenici Јedinice granične policije Bijeljina oduzeli su od albanskog državljanina čiji su inicijali L.A. falsifikovanu vozačku dozvolu Albanije.

Falsifikovani dokument otkriven je juče prilikom detaljne provjere L.A. na izlasku iz BiH na graničnom prelazu Rača.

Državljanin Albanije kontrolisan je u vozilu "mercedes", registarskih oznaka BiH, koje je u vlasništvu rent-a-kara, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, protiv L.A. biće dostavljen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave, a uz vozačku dozvolu, privremeno je oduzeto i vozilo.

U subotu 15. februara, na izlazu iz BiH, na prelazu Orašje, otkrivena su četiri falsifikovana specijalna pasoša Turske.

Ove dokumente su na uvid dala četiri državljana Turske, od kojih je dvoje maloljetno. Kontrolisani su u automobilu "sitroen", registracije Srbije, u vlasništvu rentakara.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona i u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Službenici Јedinice Granične policije Brod juče su uhapsili lice čiji su inicijali B.N. nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Lukavcu zbog teške krađe i predato je službenicima Sudske policije Odžak.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradiška, u subotu 15. februara, uhapšen je S.G. jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog falsifikovanja isprave. On je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Službenici Јedinice granične policije Orašje su u subotu na ulazu u BiH na prelazu Orašje uhapsili lice čiji su inicijali M.G. jer je provjerama ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda. Uhapšeno lice predato je Sudskoj policiji Brčko distrikta.