latinica  ћирилица
17/02/2020 |  15:45 ⇒ 16:02 | Autor: SRNA

Uskoro početak druge faze gradnje Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

Krajem februara počeće druga faze gradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.
Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" - Foto: RTRS
Dnevni centar "Podrži me - 9. januar"Foto: RTRS

U saopštenju se dodaje da su se o tome danas u Kosovskoj Mitrovici dogovorili predsjednik Odbora Miorad Arlov i Radoš Petrović, vlasnik preduzeća "RP Invest 1980", koje gradi ovaj objekat.

- Prva faza je zavšena još jesenas, centar od 714 metara kvadratnih je pod krovom. Vremenski uslovi su ove zime idealni za gradnju i zbog toga ćemo krajem februara početi drugu fazu - postavljanje komplet stolarije, instalaciju vode, struje, grijanja, molerske radove, fasadu i uređenje oko objekta da bi bio spreman 18. avgusta uoči Prebraženja za otvaranje i useljenje - rekao je Arlov.

On je dodao da tempo završetka radova i objekta zavisi od iznosa humanitarnih sredstava koja budu sakupljena da bi bio ispunjen plan.

- Nadamo se da ćemo uspjeti da u avgustu ova djeca i mladi ljudi dobiju svoju drugu kuću, a prvu ove vrste na Kosovu i Metohiji - poklon Republike Srpske - naglasio je Arlov.

Prema njegovim riječima, Petrović je obećao da će objekat biti kvalitetno urađen.

- Rekao je da je spreman da ga završi do planiranog roka, kao i da sačeka ako ne budemo imali dovoljno sredstava - naveo je Arlov.

Iz Odbora pozivaju humane ljude, lokalne zajednice, institucije, javna i privatna preduzeća u Republici Srpskoj da pomognu izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici u skladu sa svojim mogućnostima.

- Naša humanitarna akcija traje pod nazivom "Humanost je plemenita vrlina" i svi mogu pomoći da izgradimo drugu kuću za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Kada je svi zajedno izgradimo, kao da smo manastir sagradili - rekao je Arlov.