X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
17/02/2020 |  15:56 ⇒ 21:03 | Izvor: RTRS

Dodik: Doviđenja BiH, dobro došao RSegzit! (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske da je NSRS ključno mjesto svih odluka i da samo ona može da govori u ime naroda.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je obraćanje započeo riječima: "Goodbye BiH, welcome RS-exit" ("Doviđenja BiH, dobro došao RSegzit").

- Mi ne smijemo oklijevati da donesemo odluke važne za našu budućnost. Ovaj put smo ozbiljni i nećemo prihvatiti neko drugo kretanje - rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska i srpski narod nemaju šansu u BiH, jer se posmatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište, te da su bošnjački političari uvjereni da je došao trenutak za konačni obračun sa srpskim narodom.

Dodao je da je njihovo uvjerenje da će stranci spasiti BiH - naivno, te da Srpska nema nijednu drugu soluciju nego da se vodi svojim interesima.

Dodik je rekao i da je današnja posebna sjednica sazvana jer je srpski narod prevaren.

- Pokušavaju nas napraviti manje vrijednim, računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro. Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo da donosi odluke i prebacuje imovinu na BiH, a to joj ne pripada - naveo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva je istakao da mnogi sa zapada misle da Srpska nije sposobna i spremna da brine sami o sebi.

Dodik se zahvalio liderima svih političkih partija na predanom radu i spremnosti da prevaziđu netrpeljivposti u odbrani interesa Srpske.

- Za 60 dana se vidimo, vjerujem da ćemo biti u onome što sam na početku rekao - rekao je on.