X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
17/02/2020 |  18:03 ⇒ 19:04 | Izvor: SRNA

"SDA se ponaša kao teroristička organizacija, a ne kao stranka"

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević izjavio je Srni da su današnje najave iz Poslaničkog kluba "Zajedno za BiH" u Narodnoj skupštini Republike Srpske o novim zakonima koji će biti upućeni Ustavnom sudu BiH na razmatranje "do kraja ogolile stvarne namjere sarajevskog kalifata kojim diriguje Bakir Izetbegović".
DŽevad Galijašević  (Foto:insajder.in) -
DŽevad Galijašević (Foto:insajder.in)

- SDA se ponaša kao teroristička organizacija, a ne kao politička partija. Ta stranka, predvođena Bakirom Izetbegovićem, nastoji da realizuje ideju njegovog oca Alije o stvaranju muslimanske BiH. To je istina koja svakim danom sve više izlazi na vidjelo i pred kojom međunarodna zajednica i takozvana savremena Evropa zatvaraju oči i dozvoljavaju da središte islama bude u BiH - naglasio je Galijašević.

Komentarišući navode predsjednika Poslaničke grupe "Zajedno za BiH" u Narodnoj skupštini Republike Srpske Edina Ramića da ima još zakona koji će biti razmatrani u Ustavnom sudu, navodeći i Zakon o stvarnim pravima, Galijašević je ukazao da je "san bošnjačke političke elite iz sarajevskog kalifata stvoriti Bosnu u kojoj Srbi i Hrvati sutra ne bi mogli sami sebe prepoznati, u kojoj bi izgubili svoj identitet, ime, jezik, pismo...".

- U BiH trenutno je na djelu ratna politika, odnosno provođenje u praksu 'Islamske deklaracije' koju je Alija ostavio u amanet sinu Bakiru. Sve što nisu mogli u ratu da provedu otac Alija i njegovi džihadisti, sada pokušava sin Bakir sa svojim "ratnicima" - rekao je Galijašević

On je naglasio da je ubijeđen da nakon današnjih Ramićevih najava u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nema više nijednog Srbina koji ima bilo kakve sumnje da je ovo što se dešava klasični atak na Republiku Srpsku s ciljem njenog potpunog razvlašćivanja.

- Bakir Izetbegović i SDA su najveći neprijatelji dejtonske BiH i remetilački i destabilizujući faktor ne samo u BiH, već i u regionu. To bi konačno međunarodna zajednica trebalo da vidi, a ne da jednom po jednom zatvara oči pred Bakirovim nezajažljivim apetitom da cijelu BiH stavi pod svoju šapu, potpuno ignorišući volju dva konstitutivna naroda u toj zemlji - Srba i Hrvata - naglasio je Galijašević.