latinica  ћирилица
17/02/2020 |  19:38 ⇒ 20:23 | Autor: Večernje novosti

Srpski fudbaler preživio dramu na utakmici (VIDEO)

Za Slavka Perovića (30), ofanzivca Dinama iz Bukurešta, sinoćni derbi rumunskog prvenstva sa FKSB (bivša Steaua) pretvorio se u horor, ali epilog, na svu sreću, nije toliko strašan kako je u prvi mah izgledalo.
Slavko Perović - Foto: Screenshot/YouTube
Slavko PerovićFoto: Screenshot/YouTube

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde dobio je jak udarac u glavu, poslije čega je prebačen u bolnicu gdje mu je ukazana pomoć i nalazi se van životne opasnosti.

- Nisam više u opasnosti, dobro sam, ostao sam samo bez dva, tri zuba. Zadovoljan sam što smo pobijedili ljutog rivala. Bio sam u kontaktu sa našim ljekarima, i odmah sam saznao rezultat kada je meč bio završen - poručio je Perović iz bolnice za rumunski list  Gazeta.

U nadoknadi prvog poluvremena, fudbaler FKSB Lusijan Kristea je krajnje nesmotreno ušao u duel sa Perovićem i svom silinom ga udario kopačkom u glavu. Srpski igrač je pao kao pokošen i ostao da nepomično leži licem okrenutim ka travi. Golman protivničke ekipe Kristijan Balgradean je prvi pritrčao Slavku i izvukao mu jezik iz usta, jer je bio bez svijesti.

Drama je potrajala nekoliko minuta, pošto su i medicinska vozila ušla na teren, gdje mu je ukazana prva pomoć. Sa "kragnom" je Perović bio postavljen na nosila i transportovan u kliniku, a i čitav stadion je ostao u šoku. Svima je laknulo tek kasnije, kada se saznalo da nema teških posljedica.

- Slavko će ostati u bolnici još dan-dva. Doživio je šok, ali vjerujem da će se brzo oporaviti i vratiti na teren. Najvažnije je da se dobro osjeća - potvrdio je trener Dinama Florin Prunea.  

Koliko je bio žestok udarac koji je zadobio Perović, objasnio je Adrijan Motaka, klupski ljekar bukureštanskog Dinama.

- Takva silina je otprilike prilikom nokauta u boksu ili u MMA borbama. Za one koji nisu spremni na takve udarce, to je izuzetno teško i opasno - pojasnio je Motaka.