latinica  ћирилица
18/02/2020 |  08:18 | Autor: SRNA

Arlov u Zvečanu sa direktorima osnovnih škola

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov razgovaraće danas u Zvečanu sa direktorima svih srpskih osnovnih škola sa Kosova i Metohije čiji učenici idu u junu na sedmodnevni izlet u Republiku Srpsku.
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com) -
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com)

Arlov je rekao Srni da će tema sastanka na kojem se očekuje oko 40 direktora osnovnih škola biti deveti projekat ovog odbora "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

On je dodao da će na sastanku, koji će biti održan u 12.00 časova u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", direktori biti upoznati o svim detaljima ovog projekta.

- Do sada je organizacijom našeg odbora u proteklih osam projekata sa Kosova i Metohije u 28 lokalnih zajednica Republike Srpske po sedam dana boravilo više od 4.500 srpskih učenika i oko 400 prosvjetnih radnika - rekao je Arlov.

Srpsku djecu uzrasta od 10 do 15 godina iz socijalno ugroženih porodica iz većinskih srpskih opština i mjesta na Kosovu i Metohiji u junu će ugostiti porodice i osnovne škole iz 20 lokalnih zajednica Republike Srpske i iz Brčkog, u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Od 19. do 27. juna djecu će ugostiti Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Trebinje, Gradiška, Han Pijesak, Sokolac, Prnjavor, Višegrad, Derventa, Šamac, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Novi Grad, Čelinac, Modriča, Brod, Milići i Pelagićevo, Brčko.