latinica  ћирилица
18/02/2020 |  11:09 ⇒ 12:37 | Autor: RTRS

Kostajnica: Planovi za razvoj turizma

Rijeka Una i šuma Balj, ali i drugi potencijali, idealni su za razvoj turizma u Kostajnici. Kestenijada je već postala turistički brend a lovci imaju svoje planove za razvoj turizma.

Već godinama u Kostajnici organizuju Kestenijadu. Ona je samo jedna od privredno turističkih manifestacija ove lokalne zajednice.

- Kroz organizovanje manifestacije Kestenijada mi nastojimo promovisati i privući što veći broj dolazaka, odnosno što veći broj turista. Da dođu u Kostajnicu bar za vrijeme dok traje ta dvodnevna manifestacija - kaže Branka Kukrika, direktorka TO Kostajnica.

Razvoj ribolovnog turizma mogao bi biti značajan za ukupne potencijele.

- Mišljenja smo da potencijala dosta ima kada je u pitanju ribolov. I očekujemo da ćemo uz podršku ribolovnog društva
pronaći neke aktivnosti da privučemo dio turista iz zapadnoevropskih zemalja koji su ovdje u tranzitu, da ih zaustavimo na rijeci Uni - ističe portparol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić.

Rukovodstvo Lovačkog udruženja "Balj" u Kostajnici želi da postigne savremene tokove u lovnom turizmu.

- Mi smo napravili jedan dom, "Vučjak", gdje planiramo da napravimo smještajni kapacitet od 26 kreveta, a objekat je od 240 kvadrata - pojasnio je Nenad Reljić, predsjednik LU "Balj".

U Kostajnici nedostaju smještajni kapaciteti. Dva privatna ugostiteljska objekta, koji se bave ovim poslom, imaju na raspolaganju svega 20 kreveta.