latinica  ћирилица
18/02/2020 |  11:23 | Autor: SRNA

Narednih dana pretežno oblačno

U Republici Srpskoj narednih dana preovladavaće promjenljivo do pretežno oblačno i svježije vrijeme, dok se u petak, 21. februara, tokom dana očekuju sunčani intervali i blagi porast temperature vazduha, a uveče naoblačenje.
 - Foto: RTRS
Foto: RTRS

Sutra ujutro biće umjereno do pretežno oblačno i suvo, a poslije podne pretežno do potpuno oblačno sa mjestimičnim padavinama od centralnog pojasa do juga, na planinama i brdovitim predelima moguć je slab snijeg.

Prema večeri i u noći, novo, jače naoblačenje i umjerne padavine širiće se od zapada na centralne predjele i istok, dok će u brdovito-planinskim predjelima biti snijega.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od jedan do šest, na planinama od minus tri stepena Celzijusova, a najviša dnevna od tri do devet, na sjeveru i sjeveroistoku do 12, u planinama od dva stepena Celzijusova.

U četvrtak, 20. februara, na zapadu, jugozapadu i jugu biće promjenljivo do pretežno oblačno i prohladno, a od centralnog pojasa na istok oblačno i dalje mjestimično sa slabim snijegom u brdovitim i planinskim predjelima, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema podnevu očekuje se raslojavanje oblačnosti, biće suvo u svim predjelima, na zapadu i jugu sa sunčanim intervalima, ali svježe.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od jedan do četiri, na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od četiri do sedam, na zapadu i jugu i stepen-dva viša, na planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

U petak, 21. februara, biće stabilno vrijeme uz prisustvo hladne vazdušne mase, pa će jutro biti pretežno vedro i hladno sa mrazem, jačim u planinama, a uz rijeke i po kotlinama sa maglom.

Tokom dana očekuje se sunčano vrijeme uz blagi porast temperature vazduha, a uveče naoblačenje na sjeveru.

Јutarnja temperatura vazduha od minus tri do dva, na planinama od minus osam stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od šest do 12, na zapadu i jugu i stepen-dva viša, na planinama od dva stepena Celzijusova. /