latinica  ћирилица
18/02/2020 |  12:52 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

Akcija "Vidikovac": Oduzeto oko 35 kilograma marihuane (FOTO)

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet u okviru operativne akcije kodnog naziva "Vidikovac" slobode su lišili osam lica inicijala M.K., F.M., L.M., M.S., S.P., A.B., S.M., i S.K. zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga".

U toku ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Grada Banja Luka, koje koriste osumnjičena lica, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto oko 35 kilograljma zelena biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 1,270 kilograma bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, dvije mrvilice za opojnu drogu, određena količina novca kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda Banjaluka.

Zapljena opijata (Foto: RTRS)

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.

RTRS nezvanično saznaje da je ovom prilikom lišeno slobode osam lica: Kostić Marko, Filip Milojević, Luka Maunaga, Marko Strika, Stanislav Podešva, Anastasija Borić, Sofija Mirković, Srđan Kostić.