latinica  ћирилица
18/02/2020 |  14:43 | Autor: SRNA

Zapaženi rezultati u radu Aerodroma Banjaluka

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Aerodrom Banjaluka u posljednjih godinu ili dvije bilježi zapažene rezultate u radu, te da Vlada namjerava i dalje da pomaže rad ovog javnog preduzeća.
Aerodrom Banjaluka - Foto: RTRS
Aerodrom BanjalukaFoto: RTRS

- Vlada Srpske pomaže rad Aerodroma. Prošle godine je intervenisala sa 230.000 KM za kupovinu zemljišta za izgradnju terminala Uprave za indirektno oporezivanje na aerodromu - rekao je Višković u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odgovarajući na pitanja narodnih poslanika.

On je istakao da se u naredna dva mjeseca očekuje otvaranje novog kargo centra na Aerodromu Banjaluka, na kojem je urađena i proširena zgrada, te dobijene sve upotrebne i građevinske dozvole.

Višković je rekao da je Aerodrom Banjaluka prevezao više od 100.000 putnika i da je namjera da otvaranjem novih avio-linija taj broj u ovoj godini bude 150.000 do 200.000, dok je prije godinu dana iznosio 20.000.

Kada je riječ o povećanju penzija u Republici Srpskoj, Višković je naveo da su one od 1. januara povećane za 3,11 odsto.

On je rekao da su od 2013. godine, kada je usvojen novi Zakon o PIO Republike Srpske, penzije povećane za 28,76 odsto, a najniže za oko 38 odsto.

Kada je riječ o bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj, Višković je naglasio da nema dešavanja za koja bi se moglo reći da urušavaju bezbjednost građana.

On je rekao da su danas u akciji MUP-a Republike Srpske, koja je još u toku, uhapšena lica koja rade u MUP-u, odnosno grupa inspektora osumnjičenih za korupciju i primanje mita.

- Јavnost će ubrzo saznati o čemu je riječ - dodao je Višković.

On je istakao da je policija Republike Srpske jedini čuvar bezbjednosti građana Srpske, podsjetivši da je Vlada u proteklom periodu učinila sve da bude poboljšan materijalni položaj i tehnička opremljenost policije.

Višković je naglasio da je Vlada Republike Srpske uložila 13 miliona KM samo za formiranje i izgradnju Centra Žandarmerije u Zalužanima kode Banjaluke, naoružanje i opremu, te povećanje njihovih ličnih primanja u posljednje dvije godine.

- Namjeravamo da tamo napravimo i školu MUP-a sa svim sadržajima, obukom i učenjima - dodao je Višković.