latinica  ћирилица
18/02/2020 |  14:54 ⇒ 14:56 | Autor: RTRS

Počinje uređenje Suturlije

Izletnici i ljubitelji prirode bi mogli uživati u uređenijem prostoru “Parka prirode Suturlija“ već krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca. Uređenje Suturlije počinje u narednim danima u okviru projekta “Park prirode Suturlija“ čiji je cilj da se taj lokalitet prilagodi za piknik, rekreaciju i turizam.
Zoran Talić - Foto: RTRS
Zoran TalićFoto: RTRS

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka i inicijator projekta "Park prirode Suturlija" Zoran Talić, danas je obišao Suturliju sa predstavnicima odjeljenja za Komunalne poslove grada Banjaluka, kako bi se dogovorila dinamika uredjenja Suturlije.

- Ovo je nešto što smo obećavali u proteklih nekoliko mjeseci. U narednim danima očekuje nas dosta posla. Obavili smo mnogo razgovora sa svim zainteresovanim sugrađanima, udruženjima organizacijama i institucijama te na osnovu naših i njihovih ideja, usaglasili smo ideju i način uredjenja Suturlije. Danas smo došli sa predstavnicima odjeljenja za Komunalne poslove, da dogovorimo realizaciju te dinamike. Uređenjem Suturlije stvorićemo mogućnosti da što veći broj naših sugrađana i ljudi iz cijele regije dođu na taj prostor, da se odmaraju, uživaju i ugodno osjećaju u prirodi – rekao je Talić.

Inicijativa

Suturlija je udaljen od centra grada svega dva kilometra, što je idealna lokacija za turističko reakreativnu zonu. Namjera je, kako kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić, da se Suturliji ponovo vrati sjaj i značaj prirodnog bisera. Zbog toga je i pokrenuta inicijativa "Park prirode Suturlija" zajedno sa brojnim organizacijama, institucijama i zainteresovanim sugrađanima, kako bi se taj lokalitet sa različitim resursima uredio.