latinica  ћирилица
18/02/2020 |  15:07 ⇒ 16:24 | Autor: SRNA

Kovačević: Srpska na pravom putu (VIDEO)

Sarajevska jadikovka i pozivi u pomoć da stranci izvršavaju njihov nacionalni projekat i da im stvore nacionalnu bošnjačku državu na pravnom nasilju i negiranju prava srpskog i hrvatskog naroda samo još više potvrđuje da je Srpska na pravom putu, rekao je danas u Banjaluci portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je naveo da je ovo potvrda i da su na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske jedinstvom svih strana povučeni pravi potezi.

- Mi smo juče zvanično napustili njihov put bez povratka koji su nam namijenili i koji bi sigurno završio nestankom Republike Srpske. Od juče smo na svom putu, koji otvara dvije opcije. Prva je dijalog entiteta i konstitutivnih naroda u BiH i povratak na jedini model u BiH na koji su svi dali pristanak, a to je Dejtonski mirovni sporazum, dok je druga opcija nestanak BiH - rekao je Kovačević.

On je istakao da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ništa ne razumije, jer Republika Srpska ne traži ustupke.

- Republika Srpska traži uvažavanje njene ustavne pozicije i otvaranje dijaloga konstitutivnih naroda, odnosno onih koji nose suverenitet u BiH. Komšić tu nema šta da traži - rekao je Kovačević.