latinica  ћирилица
18/02/2020 |  16:00 ⇒ 18:19 | Autor: SRNA

Јerinić: Privredni razvoj zahvaljujući političkom jedinstvu

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da grad Doboj ima stabilan budžet i potencijal za privredni razvoj, što je rezultat uspostavljanja političkog jedinstva stranaka lokalnog parlamenta i dobre saradnje sa institucijama Republike Srpske i srpskim članom predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Јerinić je povodom današnjeg obilježavanja godine dana obavljanja funkcije gradonačelnika Doboja rekao novinarima da je zadovoljan realizovanim aktivnostima u dosadašnjem mandatu.

- Protekla godina je bila uspješna jer smo napravili političku stabilnost u gradu Doboju, jer je SNSD najjača politička organizacija i jer smo zadržali dobre odnose sa koalicionim partnerima - izjavio je Јerinić.

On je rekao da je Doboj danas, zahvaljujući političkoj stabilnosti i dobrim odnosima sa republičkim institucijama, veliko gradilište sa brojnim kapitalnim investicijama koji znatno unapređuju privredni, kulturni i sportski život grada.

Јerinić je poručio da će politička stabilnost biti sačuvana i u ovoj izbornoj godini i da očekuje pobjedu liste SNSD-a i njenog kandidata za gradonačelnika.

Poslanik dobojskog SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Јošić rekao je da su već vidljivi ekonomski rezultati saradnje Јerinića sa predsjednikom i Vladom Republike Srpske, Savjetom ministara i srpskim članom Predsjedništva BiH BiH Miloradom Dodikom.

- Rekonstruišu se gradske ulice, radi se na izgradnji nove bolnice i mreže auto-puta - naveo je Јošić.

Potpredsjednik Skupštine grada Murvet Bajraktarević rekao je da je u proteklih godinu dana poboljšan privredni ambijent za građevinski, mašinski i metalski sektor.

Bajraktarević, koji je i preduzetnik, najavio je za septembar pokretanje pogona cinkaone /nekadašnji objekat fabrike dalekovoda, stubova i konstrukcija "Dalekovod"/ koji je u suvlasništvu pet preduzetnika, a koji će zaposliti oko 120 radnika.

Јerinić je kao nezavisni kandidat pobijedio na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja održanim 17. februara 2019. godine. Јerinić je tada osvojio 30.832 glasa.