latinica  ћирилица
18/02/2020 |  18:23 ⇒ 18:27 | Autor: RTS

Državljanka Srbije preminula u Bahreinu od svinjskog gripa

Državljanka Srbije Ј. T.(26) preminula je nakon tronedjeljnog liječenja u bolnici u Bahreinu od posljedica svinjskog gripa (H1N1).
Bolnica (foto:Ilustracija: Depositphotos/vilevi) -
Bolnica (foto:Ilustracija: Depositphotos/vilevi)

Ambasada Srbije u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila je u stalnom kontaktu sa porodicom pokojne državljanke, tokom liječenja u bolnici u Bahreinu i obavještavala je o zdravstvenom stanju, budući da je svakodnevno komunicirala i sa osobljem bolnice.

- Iako još nismo zvanično obaviješteni od vlasti Bahreina o smrti naše državljanke, već samo od bolnice u kojoj je ona liječena, preduzeli smo sve pripreme za dolazak i boravak njene porodice u Bahreinu, obezbijeđene su vize za članove porodice za Bahrein, kao i oko organizacije transporta posmrtnih ostataka u Srbiju - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo pruža pomoć njenoj porodici u rješavanju administrativnih procedura i transporta tijela u Srbiju.

- Ministarstvo će nastaviti da preduzima sve potrebne mjere u cilju što bržeg okončanja administrativnih procedura pred bahreinskim organima, kako bi se izdala sprovodnica i omogućio transport posmrtnih ostataka naše državljanke u Republiku Srbiju - navodi se u saopštenju.